Terug Hulp nodig

Telefonisch afspraken maken

(voor commerciële medewerkers)
Telefonisch afspraken maken

Telefonisch afspraken maken is voor nogal wat verkopers iets waar ze eigenlijk enorm tegen op zien. Ze gaan nog liever naar de tandarts, dan enkele uren te moeten prospecteren. Nochtans vormt het een wezenlijk onderdeel van hun takenpakket.
Herken je dat bij jezelf (een beetje)?
Dan moeten we je niet uitleggen dat het resultaat van een opdracht, die je niet graag doet, meestal maar pover is. Dat is normaal. En zo kom je snel terecht in een vicieuze cirkel van: niet graag doen, daardoor lage succesratio, daardoor nog minder gemotiveerd, enz.
Hoe kan je deze vicieuze cirkel doorbreken en zorgen dat telefonisch prospecteren weer "fun" wordt?
In dit webinar gaan we samen op zoek naar het ideale script, de do's en dont's van het prospecteren, en hoe afwimpelgedrag opvangen. Dat zal je gegarandeerd een eind op weg helpen!

Wat mag je verwachten:
Na deze training:
• zal je weten hoe jouw persoonlijk prospectiescript er dient uit te zien;
• zal je het belang kennen van een "interesse wekker" en ideeën op doen over mogelijke interesse wekkers;
• zal je weten hoe om te gaan met "vervelende secretaresses" die je niet doorverbinden.
• zal je weten hoe om te gaan met bezwaren zoals: "geen tijd", "we hebben al een vaste leverancier", enz...

Voor wie is dit webinar bedoeld?
Voor al wie zijn/haar commerciële vaardigheden wil aanscherpen of kritisch evalueren, in het bijzonder de minder ervaren verkoper of commerciële medewerker, maar ook de ervaren verkoper, die met betrekking tot zijn/haar aanpak al enige tijd geen training of vorming gehad heeft.
Dit webinar kan op zichzelf gevolgd worden, maar ook als een onderdeel van een serie van 4 modules voor commerciële medewerkers: verkopen: de kunst van het verleiden, telefonisch afspraken maken, omgaan met bezwaren.

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?
Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), confectiesector (PC 215 of PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte.
Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

Docent: Stefaan Maes
Stefaan Maes is sales coach en sales trainer, actief in zowel de B2B als B2C omgeving.
Vanuit zijn dertig jaar lange ervaring als key account manager in de ICT sector bouwde hij een grote expertise uit op het vlak van sales. Hij werkte 13 jaar voor één van Belgisch grootste telecom bedrijven en onderhield de commerciële contacten met hun top-10 klanten.
Na een doorgedreven opleiding tot coach startte hij in 2013 zijn eigen activiteit als trainer/coach (www.rentasalescoach.be). Vandaag traint en coach hij verkopers en account managers voor opdrachtgevers in alle mogelijke sectoren.

maandag

19

maart 2018

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by Online Seminar