Terug Hulp nodig

Verkopen (2/4): prijsonderhandelingen

Verkopen (2/4): prijsonderhandelingen

Komt dit je bekend voor: "Uw prijs is wel duur. Wat kan je er nog aan doen?"

Klanten van nu  zijn niet meer dezelfde als een decennia geleden. Ze zijn goed geïnformeerd en weten soms meer over onze producten en diensten dan de verkopers zelf. Ze hebben de prijzen opgezocht op internet en gaan voor de goedkoopste.

Tenminste, dat is het gevoel waar veel verkopers mee zitten. En vaak grijpen ze dan naar de eenvoudigste oplossing: meegaan in de prijzenslag.

Er is nochtans een betere optie: onderhandelen.

Of het nu gaat over prijsonderhandelingen, leveringsvoorwaarden of betalingscondities: onderhandelen vormt een essentieel onderdeel van het werk van de verkoper. Onderhandelen is een cruciale succescompetentie.

 

In dit webinar nemen we je mee in de boeiende wereld van het "succesvol onderhandelen".

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Voor al wie zijn/haar commerciële vaardigheden wil aanscherpen of kritisch evalueren, in het bijzonder de minder ervaren verkoper of commerciële medewerker maar ook de ervaren verkoper, die met betrekking tot zijn/haar aanpak al enige tijd geen training of vorming gehad heeft.

Dit webinar kan op zichzelf gevolgd worden, maar ook als (het tweede) deel van een serie van 4 modules voor commerciële medewerkers: verkopen: de kunst van het verleiden, telefonisch afspraken maken, omgaan met bezwaren.

 

Wat mag je verwachten?

Op het einde van het webinar:

  • ken je de 10 basisprincipes van onderhandelen;

  • laat je je niet meer afschrikken door "jullie zijn wel duur" reacties;

  • geef je geen korting meer weg, zonder iets voor die korting teruggevraagd te hebben;

  • zal elke (eventuele) prijstoegeving die je in de toekomst nog zal doen, geleid hebben tot een WIN-WIN voor beide partijen, niet alleen voor de klant.

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte.

Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

 

Docent: Stefaan Maes

Stefaan Maes is sales coach en sales trainer, actief in zowel de B2B als B2C omgeving.

Vanuit zijn dertig jaar lange ervaring als key account manager in de ICT sector bouwde hij een grote expertise uit op het vlak van sales. Hij werkte 13 jaar voor één van Belgisch grootste telecom bedrijven en onderhield de commerciële contacten met hun top-10 klanten.

Na een doorgedreven opleiding tot coach startte hij in 2013 zijn eigen activiteit als trainer/coach (www.rentasalescoach.be). Vandaag traint en coach hij verkopers en account managers voor opdrachtgevers in alle mogelijke sectoren.

maandag

19

februari 2018

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by Online Seminar