Webinar overzicht Hulp nodig

Verkopen (1/4): de kunst van het verleiden (het verkoopgesprek)

Verkopen (1/4): de kunst van het verleiden (het verkoopgesprek)

Het verkoopgesprek onder de loep genomen!

Herinner je je eerste poging nog om een man of vrouw te verleiden? De kans is groot dat je één van de volgende essentiële fouten hebt gemaakt: te snel willen gaan, of te lang gewacht.

In beide gevallen was het resultaat allicht: geen date!

Net als verleiden is ook verkopen geen rocket science. Maar: door op het juiste moment de juiste stappen te ondernemen, komen we al een heel eind dichter bij die bestelbon.

 

Verkopen mag dan wel geen exacte wetenschap zijn, het brengen van structuur in het gesprek is essentieel om de klant finaal "ja" te doen zeggen. Verkopen is als bergen beklimmen, en de verkoper is de gids. Hij leidt de klant naar de top, en daar ligt de bestelling te wachten.

In dit webinar leiden we jou naar die top. Onderweg komen we de verschillende fases tegen van het verkoopsgesprek, nemen deze onder de loep en leren hoe je deze gebruikt om de klant te gidsen naar een handtekening.

 

Wat mag je verwachten:

Na deze training:

  • ken je de verschillende fases van het verkoopgesprek, en hoe ermee om te gaan;

  • weet je welke technieken je per fase kan toepassen om het maximum eruit te halen;

  • weet je hoe de overgang te maken tussen de verschillende fases op een manier die helemaal "natural" overkomt bij de klant;

  • weet je hoe een deal "af te sluiten" op een directe manier, zonder te pushen;

  • laat je geen verkoopkansen meer onbenut liggen.

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Voor al wie zijn/haar verkoopvaardigheden wil aanscherpen of kritisch evalueren, in het bijzonder de minder ervaren verkoper maar ook de ervaren verkoper, die met betrekking tot zijn aanpak al enige tijd geen training of vorming gehad heeft. Dit webinar kan op zichzelf gevolgd worden, maar ook als het eerste deel van een serie van 4 modules voor commerciële medewerkers: prijsonderhandelingen, telefonisch afspraken maken, omgaan met bezwaren.

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte.

Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

 

Docent: Stefaan Maes

Stefaan Maes is sales coach en sales trainer, actief in zowel de B2B als B2C omgeving.

Vanuit zijn dertig jaar lange ervaring als key account manager in de ICT sector bouwde hij een grote expertise uit op het vlak van sales. Hij werkte 13 jaar voor één van Belgisch grootste telecom bedrijven en onderhield de commerciële contacten met hun top-10 klanten.

Na een doorgedreven opleiding tot coach startte hij in 2013 zijn eigen activiteit als trainer/coach (www.rentasalescoach.be). Vandaag traint en coach hij verkopers en account managers voor opdrachtgevers in alle mogelijke sectoren.

maandag

15

januari 2018

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by OnlineSeminar