Terug Hulp nodig

Lean pricing (prijszetting in technologiebedrijven)

Lean pricing (prijszetting in technologiebedrijven)

Prijszetting is een belangrijke hefboom om succesvol een product of dienst op de markt te zetten. Maar wat is de juiste prijs en hoe bepaal je die? Hoeveel zijn je potentiële klanten bereid te betalen voor je product of dienst?

Om daar inzicht in te krijgen moet je in eerste instantie een goed zicht hebben op de waarde die je levert. Zodra je daar een beeld van hebt, heb je de keuze uit verschillende prijszettingsmethodes.

De juiste prijs bepalen zal uiteindelijk vaak een combinatie van verschillende werkwijzen blijken te zijn.

En meestal is er geen sprake van één “juiste prijs”: die kan immers variëren volgens een aantal criteria. Maar hou het dan wel simpel: klanten willen een begrijpelijke prijszetting!

Heel wat van deze principes werden toegepast in jonge, snelgroeiende en innoverende IT-bedrijven. Wat kan de technologiesector van deze bedrijven binnen dit domein leren ?

In dit webinar verneem je het alvast!

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Voor elke medewerker, die betrokken wordt bij de prijszetting van producten, in het bijzonder in technologiebedrijven waar de prijszetting van producten en/of diensten niet enkel kostgerelateerd is (= cost-based pricing: kost om het goed/dienst te produceren + standaard marge = uiteindelijke prijs).  Anders gezegd: van zodra je een product/dienst levert waar de prijs “los” staat van de kost, zit je goed in dit “lean pricing” webinar.

Dit is zeker het geval bij een hoop technologieproducten (denk aan iphones, e.d.)

 

Wat kan je verwachten?

  • een inzicht in niet minder dan 11 verschillende prijszettingsmethodes

  • de principes van multi-axis prijszetting, of hoe je op maat van de klant werkt

  • freemium: “gratis” of toch niet?

  • wat leren ons empirische data ?

  • praktische tips

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte.

Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

 

Docent: Nick Boucart

Nick Boucart is “senior technology advisor Software Engineering and ICT” bij Sirris, het expertisecentrum van en voor de technologische industrie. Sirris helpt grote en kleine spelers in de Belgische industrie om de juiste (technologische) keuzes te maken voor een duurzame economische groei. De interesse van Nick gaat onder meer uit naar start-ups, cloud computing en (community gedreven) innovatie. Hij is coauteur van 'The Art of Software Innovation - Eight Practice Areas to Inspire your Business', een van de eerste innovatieboeken, specifiek voor softwarebedrijven.

vrijdag

16

juni 2017

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.

powered by Online Seminar