Terug Hulp nodig

De circulaire economie: denken of ook doen?

De circulaire economie: denken of ook doen?

Er wordt heel wat gepubliceerd over de circulaire economie en er worden op Europees, Belgisch en Vlaams niveau beleidsdoelstellingen rond geformuleerd. Maar wat betekent dat nu voor uw organisatie? En vooral: welke kansen biedt de circulaire economie en verdienen deze uw aandacht?

Bijna iedereen is het erover eens dat de circulaire economie een krachtig denkkader is, maar hoe kan je daaruit ook concrete korte termijn stappen definiëren?

In dit webinar reiken we alvast stevige handvaten aan om dit thema zelf verder te exploreren en zo gerichte stappen te zetten, die uw toekomst en deze van uw onderneming helpen maken.     

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Dit webinar richt zich tot iedereen die wil bijdragen om zijn organisatie klaar te maken voor een duurzame toekomst. Er is geen voorkennis vereist, maar een gezonde nieuwsgierigheid kan een troef zijn .

We richten ons met de voorbeelden wel op de maakindustrie, die gebruik maakt van technische grondstoffen (metalen, kunststof,…). 

 

Wat mag je verwachten ?

Je leert de basisbegrippen en het denkkader van de circulaire economie kennen, ondersteund door concrete voorbeelden en stappen die uw bedrijf zelf kan zetten.

  • de circulaire economie in één beeld;

  • hoe rendabel blijven met producten met verlegde levensduur;

  • hoe de waarde van de producten of componenten valoriseren bij product afdanking;

  • hoe de materiaalkringlopen verder sluiten;

  • grijp de kracht van de binnenste cirkel.

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte.

Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

Docent : Thomas Vandenhaute

Thomas begon bij Sirris in 2011 en is sindsdien actief op het gebied van duurzaam materialenbeheer en ecologische productie. Door zijn brede ervaring in bedrijfsprocessen (kwaliteit, techniek, ERP en CRM) in industriële bedrijven te paren aan duurzaam materialenbeheer is hij in staat om praktische en specifieke ondersteuning te bieden voor de industrie. Hij is coauteur van het boek ‘Innoveren met materialen’, dat werd geschreven en gepubliceerd in het kader van het OpenRaam-project.

vrijdag

21

april 2017

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by Online Seminar