Terug Hulp nodig

Van “Internet-of-Things” (IoT) technologie naar concrete toepassingen

Van “Internet-of-Things” (IoT) technologie naar concrete toepassingen

Internet-of-things, samen met cloud, mobile, data: er zijn vandaag heel wat technologieën die beloven om  producten, processen en diensten digitaal te transformeren.

Maar om waarde te creëren met technologie, moet ze in de eerste plaats vertaald worden naar toepassingen. In dit webinar kom je te weten wat dit betekent.

Wat mag je verwachten ?

Tijdens het webinar gaan we aan de hand van concrete voorbeelden in op een aantal typische industriële toepassingen.  We bekijken hoe de onderliggende technologie aangewend kan worden om deze toepassingen te verwezenlijken. Hierbij “de-hypen” we IoT technologie in breed begrijpbare, en vooral direct inzetbare  componenten.

Internet-of-things technologie kan bijvoorbeeld zeer interessant zijn in het kader van monitoren van bepaalde grootheden (proces-variabelen, energie, condition,…) in chemische processing. Bovendien kan internet-of-things een belangrijke bouwsteen zijn voor data-innovatie (meer kennis halen uit grote en/of rijke datasets om nieuwe diensten, betere processen enz. mogelijk te maken.)

Wie kan dit webinar volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit de metaalverwerkende en technologische sector (PC 209), de chemische sector (PC 116 of 207), confectiesector (PC 215 of  PC 109), voedingsindustrie (PC 118 of 220).  

De docent : Steven Van den Berghe

Steven maakt sinds 2012 deel uit van het ICT-team van Sirris. Zijn belangrijkste interesses omvatten innovatie/incubatiemanagement, technologiestrategie, co-creatie en collaboratieve onderzoeksinitiatieven, allemaal met het oog op tal van nieuwe, slimmere producten en diensten in het brede technologische industrielandschap. Hij heeft een leidende rol in diverse Europese en nationale onderzoeksprojecten (inclusief projectleiding van CELTIC Rubens) en bij normalisatie-instellingen (IETF), en is (co)auteur van een 30-tal wetenschappelijke publicaties.

Steven Van den Berghe studeerde af als master in computerwetenschappen aan de Universiteit van Gent en verrichtte onderzoek op het gebied van kwaliteitsservice, verkeerstechniek en monitoring in IP-netwerken, wat resulteerde in de toekenning van zijn doctoraatsdiploma in 2005. In 2006 won hij de FITCE.BE Young ICT Personality Award. Van 2006 tot 2012 werkte hij bij de Alcatel-Lucent Bell Labs, waar hij een leidende rol had in het onderzoek op het gebied van videotechnologie voor onderzoek en tevens zijn belangstelling voor (corporate) venturing en de incubatie van nieuwe producten verbreedde.

dinsdag

15

november 2016

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.

powered by Online Seminar