Terug Hulp nodig

Snelheid als competitief wapen: Quick Response Manufacturing (QRM)

Snelheid als competitief wapen: Quick Response Manufacturing (QRM)

Quick Response Manufacturing (QRM) richt zich op het verkorten van doorlooptijden doorheen het bedrijf -  van order-ingave en engineering over de productie tot aan de verzending.

Korte doorlooptijden leiden tot heel wat voordelen: lagere productiekosten, betere klantenservice, snellere leveringen, hogere productkwaliteit en omzetgroei.

Daar waar lean manufacturing uitermate geschikt is voor hoog-volume, repetitieve omgevingen, is QRM het antwoord voor omgevingen met sterk gecustomiseerde producten in kleinere volumes. Het concept van Quick Response Manufacturing werd in de jaren '90 ontwikkeld door de Amerikaanse professor Rajan Suri van de University of Wisconsin. QRM omhelst een set van bewezen principes, methodes en tools om de doorlooptijd in te korten doorheen de ganse organisatie.

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Iedereen die wil begrijpen wat je met doorlooptijdverkorting kan bereiken en wil weten hoe je het verkorten van doorlooptijden best aanpakt.

 

Wat mag je verwachten ?

In dit webinar maak je aan de hand van praktische voorbeelden kennis met de 4 kernprincipes van QRM:

  1. Inzicht verwerven in de kracht van tijd

  2. Het creƫren van de juiste organisatorische structuur,

  3. Het begrijpen van systeemdynamica

  4. Het ontwikkelen van een  bedrijfsbrede strategie

 

Op het einde van het webinar kan je inschatten wat de mogelijkheden van QRM zijn voor jouw bedrijf.

 

Wie kan dit webinar volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit de metaalverwerkende en technologische sector (PC 209).

 

De docent: Pascal Pollet

Pascal Pollet werkt sinds 2005 bij Sirris. Hij heeft een grondige ervaring in lean manufacturing en in de implementatie van zelfsturende systemen. Sinds 2009 helpt hij bedrijven om hun levertijd radicaal te verkorten met de 'quick response manufacturing'-strategie.

 

Hij ondersteunt ook bedrijven bij het uitstippelen van hun technologiestrategie en het afstemmen van hun bedrijfsmodellen, en onderzoekt de mogelijkheden tot lean product development.

 

Pascal behaalde een master in elektrotechniek aan de Universiteit van Gent. Na zijn studies werkte hij als onderzoeker in optische systemen en beeldalgoritmen aan KU Leuven. Na enkele jaren maakte hij de overstap naar de industrie, waar hij werkte in ingenieurs- en productieafdelingen.

 

vrijdag

24

juni 2016

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.

powered by Online Seminar