Terug Hulp nodig

Een wereld van composieten

Een wereld van composieten

Ben je een leek of nieuwkomer in composieten? Dan wijdt dit webinar je in in de wereld van de composieten en hun toepassingen. Je krijgt een antwoord op tal van praktische vragen... Verwacht je aan een degelijk en boeiend “state-of-the-art” overzicht, bevattelijk gepresenteerd door een expert binnen dit domein: Markus Kaufmann.

Markus legt de werkingsprincipes van enkele technologieën uit: prepreg, vacuüminfusie, RTM, persvormen van thermoplasten, en de voor- en nadelen van typische materiaalsystemen zoals glas-, koolstof- en bio-composieten.

Nadien krijg je aan de hand van een aantal voorbeelden inzicht in drijfveren voor het gebruik van composieten. Welke toegevoegde waarde kunnen composietstructuren betekenen voor mijn producten?

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Iedereen die op een efficiënte wijze een degelijk en actueel overzicht van de mogelijkheden van composietmaterialen wil krijgen.

 

Wat mag je verwachten ?

Op het einde van de presentatie kan je beter inschatten:

  • welke technologieën er bestaan en waarvoor ze relevant zijn;

  • hoe je het potentieel van lichtgewicht composietstructuren optimaal benut;

  • hoe jouw bedrijf een productontwikkeling met composietmateriaal aangaat.

 

Wie kan dit webinar volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit de metaalverwerkende en technologische sector (PC 209).

 

Docent : Markus Kaufmann

Markus is programmaleider composieten bij Sirris en begeleidt bedrijven bij innovaties met behulp van composieten. Hij coördineert de ontwikkeling van nieuwe technologieën aan het SLC-Lab (www.slc-lab.be), coacht het composietenteam en is contactpersoon voor de Belgische composietindustrie.

Markus is altijd al gepassioneerd geweest door productontwerp en door nieuwe materialen. Hij behaalde zijn diploma van ingenieur werktuigkunde aan de ETH Zurich en zijn doctoraat in lichtgewicht structuren aan de KTH Stockholm. Hij werkte meer bepaald mee aan de optimalisatie van vliegtuigcomponenten inzake productie- en levenscycluskosten. In die tijd werkte hij ook in de afdeling Future Products bij Saab Aerospace. Recent volgde hij opleidingen aan de Vlerick Business School.

maandag

23

mei 2016

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.

powered by Online Seminar