Filter webinarsSluit filter
Log in voor een compleet overzicht van alle webinars
90 keer bekeken

Nando

Nando

Tijdens dit webinar ontdek je hoe Nando aansluit op de nieuwe eindtermen, meer bepaald in het tweede jaar. Nando is een wiskundemethode met pit en biedt vernieuwend en motiverend wiskundeonderwijs aan met een sterke focus op differentiatie.

www.nando.diekeure.be

Datum: 5 maart 2020
Duur: 1 uur
417 keer bekeken

Mens & Samenleving

Mens & Samenleving

Mens & Samenleving is een volledig nieuw vakgebied voor scholen van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Het vak brengt kennis en vaardigheden bij i.v.m. financiële geletterdheid, duurzaamheid, communicatie, samenwerking, burgerschap … Een nieuw vak, een nieuwe methode: Hup. Dat vraagt een woordje uitleg.

Datum: 25 april 2019
Duur: 45 minuten
163 keer bekeken

Geschiedenis

Geschiedenis

Janus, onze methode geschiedenis, wordt naar aanleiding van de nieuwe eindtermen volledig herwerkt en in een nieuw jasje gestoken. Wat houdt de vernieuwing in? Hoe sluit de methode aan bij de nieuwe eindtermen? Dat ontdek je tijdens deze interactieve infosessie.

Datum: 26 maart 2019
Duur: 45 minuten
64 keer bekeken

Webinar: aan de slag met Nando

Webinar: aan de slag met Nando

Werk je al met Nando? Dan is deze infosessie een must! Auteur Björn en adviseur Tim nemen je mee in de methode en leggen je haarfijn uit hoe je Nando gebruikt om er het maximum uit te halen.  We lichten ook enkele didactische keuzesvan Nando toe. Een webinar vol tips, weetjes en suggesties om met Nando aan de slag ...

Datum: 31 januari 2018
Duur: 1 uur
72 keer bekeken

Webinar: wat is Nando?

Webinar: wat is Nando?

Tijdens dit webinar ontdek je hoe Nando verschilt van de traditionele wiskundemethodes en hoe het een antwoord biedt op de vraag naar differentiatie. We lichten de visie en de opbouw van Nando toe en nemen een kijkje in Nando 3. Deze verschijnt in 2018.

Tijdens het webinar verloten we een Lenovo N23 Yoga Chromebook, aangeboden door Signpost & ChromebooksForEducation, aan één ...

Datum: 31 januari 2018
Duur: 1 uur
346 keer bekeken

Webinar Krullenbol

Webinar Krullenbol

Schrijfritmiek vormt de rode draad doorheen de methode Krullenbol. Het is een wisselwerking tussen klank en beweging. Kinderen leren door muziek de samenhang voelen tussen lichamelijke bewegingen en bewegingsuitdrukkingen op papier.

Wat mag je verwachten van dit webinar? Een prikkelende presentatie over hoe je met deze nieuwe methode voorbereidend schrijven aan de slag gaat. En een ...

Datum: 17 mei 2017
Duur: 45 minuten
100 keer bekeken

Webinar Hop!

Webinar Hop!

Hop! is een volledig digitale methode voor lichamelijke opvoeding. Je kunt de methode zowel op pc als tablet gebruiken. Hop! is de ideale methode om een vooruitstrevend mediabeleid door te trekken tot in de gymzaal.

Wat mag je verwachten van dit webinar? Een prikkelende presentatie over hoe je met deze nieuwe methode lichamelijke opvoeding aan de ...

Datum: 17 mei 2017
Duur: 45 minuten
50 keer bekeken

Infosessie Duits: Alles im Griff Upd@te

Infosessie Duits: Alles im Griff Upd@te

Met de nieuwe leerplannen Duits voor het GO! en het KathOndVla leek het ons een uitgelezen moment om de gevestigde die Keure-methode ‘Alles im Griff’ te upd@ten.

Wat is nieuw? Wat is gebleven? Tijdens deze interactieve infosessie ontdek je alles over de vernieuwde ‘Alles im Griff Upd@te’.

Datum: 20 april 2017
Duur: 45 minuten
27 keer bekeken

Infosessie geschiedenis: Janus

Infosessie geschiedenis: Janus

Janus brengt vernieuwing in het geschiedenisonderwijs. Met Janus doen de leerlingen zoveel meer dan wat vraagjes beantwoorden. Ze koppelen terug naar vandaag en ze achterhalen denkpatronen.  Zo laat Janus de leerlingen geschiedenis echt beleven. Deze beleving is bijna compleet, want binnenkort verschijnt ook Janus voor de derde graad. Je komt er alles over te weten ...

Datum: 19 april 2017
Duur: 45 minuten
27 keer bekeken

Infosessie aardrijkskunde: Topos

Infosessie aardrijkskunde: Topos

Onze aardrijkskundemethode Topos is er niet alleen voor het KathOndVla, maar ook voor het GO!. Topos GO! werd volledig aangepast aan het nieuwe leerplan, bovendien verschijnen deze zomer nieuwe uitgaven.

Wat mag je verwachten van dit webinar? Een prikkelende presentatie over hoe je met deze activerende aardrijkskundemethode aan de slag gaat. En een antwoord op al ...

Datum: 19 april 2017
Duur: 45 minuten