Terug Hulp nodig
249 keer bekeken

6% btw voor sloop en heropbouw

De nieuwe btw-regeling vanaf 2021
6% btw voor sloop en heropbouw

Vanaf 1 januari 2021 gaat het verlaagde btw-tarief van 6% btw op sloop en heropbouw in voege. Bouwunie ijvert al jaren voor de verlaging en is blij dat de regering gehoor geeft aan de oproep van de bouwsector. Volgende maand is het dus zo ver. Bent u al helemaal mee?     

Helemaal mee met de nieuwe btw-regeling?   

Bouwunie krijgt heel wat vragen over het verlaagde btw-tarief. Er zijn namelijk enkele voorwaarden en beperkingen waarmee u rekening moet houden. We verduidelijken deze graag voor u in dit webinar.   

Wat zijn de beperkingen? Geldt deze regeling voor heel het land? Komt elke woning in aanmerking? Wat als de eigenaar meerdere eigendommen heeft? Komen bouwpromotoren ook in aanmerking? Wat zijn de overgangsmaatregelen? Is er een oppervlaktebepaling? Wat moeten we rekenen in de maximum oppervlakte?    

Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder Bouwunie, en Twain De Hondt, adviseur bij Bouwunie, maken u graag wegwijs in deze materie. Ze gaan kort in op de huidige bepalingen om dan over te gaan naar het verlaagd btw-tarief voor sloop en heropbouw.    

Praktisch   

Heeft u vragen tijdens het webinar? Stel ze gerust. Onze adviseurs behandelen ze live of u krijgt nadien persoonlijk antwoord toegestuurd.

woensdag

16

december 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.