Terug Hulp nodig
127 keer bekeken

Steunmaatregelen voor bouwbedrijven en wat met het bouwverlof?

Het coronavirus treft alle sectoren en huishoudens. In de bouwsector proberen velen aan de slag te blijven. Maar dit is met de huidige maatregelen niet evident voor elk bedrijf of elke activiteit. Iedere tussenkomt is daarom meer dan welkom. 

In dit webinar focussen we ons op de steunmaatregelen waar u als getroffen ondernemer aanspraak op kan maken. Daarnaast lichten we de richtlijnen toe omtrent het zomerbouwverlof 2020. 

 

Steunmaatregelen 

Kan ik een hinderpremie aanvragen of een compensatiepremie? Wat is het verschil en kan ik ze combineren met het overbruggingsrecht? Hoe toon ik aan dat mijn omzetverlies groot genoeg is? Mag ik nog dringende herstellingen doen als ik een overbruggingsrecht krijg? Is het interessant om betalingsuitstel te vragen? Of een speciaal noodkrediet aan te gaan? 

Heel wat vragen die Anja Larik, economisch adviseur Bouwunie, graag voor u verduidelijkt. 

 

Bouwverlof 

Wanneer onze werven na de lockdown terug opstarten, staat het bouwverlof al voor de deur. Moet mijn bedrijf sluiten in het bouwverlof? Wat met mijn werknemers? 

Twain De Hondt, adviseur sociale wetgeving, deelt zijn expertise. 

 

Praktische info 

Het webinar duurt 20 minuten. Heb je vragen? Stel ze gerust in de chat! Alle vragen worden dezelfde dag nog beantwoord door onze adviseurs.

donderdag

16

april 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.