Filter webinarsSluit filter
Log in voor een compleet overzicht van alle webinars
41 keer bekeken

Werk inhalen met overuren

Kan dit voordelig?
Werk inhalen met overuren

Onze werven draaien terug op volle toeren. De showrooms zijn opnieuw geopend. En we zijn aan de slag bij onze klanten thuis. Maar door corona heeft uw planning heel wat achterstand opgelopen. Zijn er manieren om deze achterstand in te halen?   

Overuren 

Kan ik mijn arbeiders overuren laten presteren om achterstand in te halen? Worden deze overuren gerecupereerd of moet ik ze uitbetalen? En brengt dit een toeslag met ...

Datum:
Duur: 25 minuten
111 keer bekeken

Steunmaatregelen voor bouwbedrijven en wat met het bouwverlof?

Het coronavirus treft alle sectoren en huishoudens. In de bouwsector proberen velen aan de slag te blijven. Maar dit is met de huidige maatregelen niet evident voor elk bedrijf of elke activiteit. Iedere tussenkomt is daarom meer dan welkom. 

In dit webinar focussen we ons op de steunmaatregelen waar u als getroffen ondernemer aanspraak op kan maken. Daarnaast lichten we de ...

Datum:
Duur: 25 minuten
206 keer bekeken

Corona in de bouwsector

Corona in de bouwsector

De impact van het coronavirus wordt groter met de dag. Het virus oefent heel wat invloed uit op ons persoonlijk leven en op onze bouwsector. In dit webinar komen we terug op de meest gestelde vragen over dit topic.

 

Heel wat vragen

Kan ik nog blijven werken met mijn arbeiders? Wanneer moet ik mijn activiteiten stil leggen. Kan ik beroep ...

Datum:
Duur: 25 minuten
38 keer bekeken

Werken tijdens rustdagen en slecht weer

Hoe zorg ik dat er gewerkt wordt wanneer het eigenlijk niet mag?
Werken tijdens rustdagen en slecht weer

De winter komt er stilaan aan. Een periode van vaak slecht weer. En met de kerstperiode ook verschillende rustdagen. Maar wat is nu het verschil tussen slecht weer en het vorstverlet? Wat moet ik doen als ik niet kan werken omwille van het slechte weer? En wat met mijn uitvoeringstermijn? Wat als ik tijdens de kerstperiode dringend op interventie moet? ...

Datum:
Duur: 20 minuten
13 keer bekeken

Werken met de KMO-portefeuille

Gebruik de portefeuille, en bespaar zo op je opleidings- en advieskosten
Werken met de KMO-portefeuille

Plant u de komende maanden een opleiding in? Wilt u een marktanalyse laten uitvoeren om te zien hoe u tegenover uw concurrentie staat? Een nieuw marketingplan laten uitwerken? Of wilt u een investeringsanalyse vooraleer u uw mooi verdiende centen investeert in uw bedrijf? Dan kan u via de KMO-portefeuille broodnodige financiële ondersteuning krijgen van de Vlaamse overheid.

Vooraleer u van deze subsidie ...

Datum:
Duur: 20 minuten
45 keer bekeken

Lastenverlaging op ploegenarbeid in de bouw.

Eindelijk is ze een feit.
Lastenverlaging op ploegenarbeid in de bouw.

De voorbije twee jaar knokte Bouwunie hard voor een lastenverlaging in de bouw. Op 6 mei jl. werd het laatste noodzakelijke onderdeel van de wet gepubliceerd in het Staatsblad. Eindelijk.

Vanaf nu komt u als werkgever in aanmerking voor een lastenverlaging. Wanneer komt u in aanmerking voor de lastenverlaging? Aan welke voorwaarden moet u voldoen? Hoeveel bedraagt het voordeel? Kan u nog ...

Datum:
Duur: 20 minuten
50 keer bekeken

Werken met buitenlanders

Volg de spelregels, en vermijd de addertjes onder het gras.
Werken met buitenlanders

Bent u van plan om buitenlandse aannemers in te schakelen op de werf? Of werkt u nu al samen met buitenlandse bedrijven? Deze manier van werken is meer en meer gebruikelijk in onze sector. We willen u wel waarschuwen voor de addertjes onder het gras.

Het is nodig om u zelf in te dekken. En ervoor te zorgen dat ...

Datum:
Duur: 20 minuten
26 keer bekeken

Help, ik moet een borg stellen

Help, ik moet een borg stellen

Waar moet ik beginnen?

Als aannemer kan u op verschillende momenten gevraagd worden om een borg te stellen. Wanneer u overheidsopdrachten uitvoert of als u werkt volgens de Wet Breyne.  Zelfs bij werken in onderaanneming of bij privé-opdrachten is het interessant om met een borg te werken.

Hoe, wat en wanneer? Daar geven we zeker het antwoord op. Maar ook of de ...

Datum:
Duur: 20 minuten
141 keer bekeken

Check in @ Work

alles over de elektronische aanwezigheidsregistratie
Check in @ Work

Checkt u al in op werven?

CheckinatWork, CIAW,, Checkin@Work de elektronische aanwezigheidsregistratie op werven. Het verwijst allemaal naar hetzelfde. En is verplicht op onze Belgische werven sinds 2016. Doet u het al?

Wees gerust, u hoeft niet op elke werf in te checken. Maar de elektronische aanwezigheidsregistratie is wel verplicht op heel wat werven. En voor heel wat personen.

Wanneer moet u ...

Datum:
Duur: 30 minuten
21 keer bekeken

Plan voordelig uw winteropleidingen

Plan voordelig uw winteropleidingen

De winter komt weer dichterbij. Het ideale moment voor u om uw arbeiders bij te scholen. De winterperiode is niet enkel omwille van de weersomstandigheden interessant voor een opleiding. Maar ook op financieel vlak biedt de winter u heel wat voordelen. Da’s handig.

De winter komt ...

Datum:
Duur: 30 minuten