Filter webinarsSluit filter
Log in voor een compleet overzicht van alle webinars
249 keer bekeken

6% btw voor sloop en heropbouw

De nieuwe btw-regeling vanaf 2021
6% btw voor sloop en heropbouw

Vanaf 1 januari 2021 gaat het verlaagde btw-tarief van 6% btw op sloop en heropbouw in voege. Bouwunie ijvert al jaren voor de verlaging en is blij dat de regering gehoor geeft aan de oproep van de bouwsector. Volgende maand is het dus zo ver. Bent u al ...

Datum:
Duur: 30 minuten
66 keer bekeken

10 tips voor de perfecte bouwofferte

10 tips voor de perfecte bouwofferte

10 concrete tips voor de perfecte bouwofferte

In dit webinar geven we aandachttips bij het opstellen van offertes. Hoe maak je een offerte op met sluitende algemene voorwaarden en waar moet je op letten.

   

De offerte is de eerste stap naar een contract

Je offerte is je aanbod ...

Datum:
Duur: 30 minuten
36 keer bekeken

10 tips om te starten met werken voor de overheid

10 praktische tips

 Aandachtspunten bij overheidsopdrachten

Werken uitvoeren voor een overheid is niet zo vanzelfsprekend. Er komt heel wat administratie en regelgeving aan te pas. In dit webinar geven we tien zeer praktische tips voor bouwprofessionals die nieuw zijn in de wereld van erkenningen en overheidsopdrachten. Bouwunie helpt u hier graag mee op weg.

Kan ik zo maar ...

Datum:
Duur: 30 minuten
52 keer bekeken

Werk inhalen met overuren

Kan dit voordelig?
Werk inhalen met overuren

Onze werven draaien terug op volle toeren. De showrooms zijn opnieuw geopend. En we zijn aan de slag bij onze klanten thuis. Maar door corona heeft uw planning heel wat achterstand opgelopen. Zijn er manieren om deze achterstand in te halen?   

Overuren 

Kan ik mijn arbeiders overuren laten presteren om achterstand in te halen? Worden deze overuren gerecupereerd of moet ik ze uitbetalen? En brengt dit een toeslag met ...

Datum:
Duur: 25 minuten
132 keer bekeken

Steunmaatregelen voor bouwbedrijven en wat met het bouwverlof?

Het coronavirus treft alle sectoren en huishoudens. In de bouwsector proberen velen aan de slag te blijven. Maar dit is met de huidige maatregelen niet evident voor elk bedrijf of elke activiteit. Iedere tussenkomt is daarom meer dan welkom. 

In dit webinar focussen we ons op de steunmaatregelen waar u als getroffen ondernemer aanspraak op kan maken. Daarnaast lichten we de ...

Datum:
Duur: 25 minuten
231 keer bekeken

Corona in de bouwsector

Corona in de bouwsector

De impact van het coronavirus wordt groter met de dag. Het virus oefent heel wat invloed uit op ons persoonlijk leven en op onze bouwsector. In dit webinar komen we terug op de meest gestelde vragen over dit topic.

 

Heel wat vragen

Kan ik nog blijven werken met mijn arbeiders? Wanneer moet ik mijn activiteiten stil leggen. Kan ik beroep ...

Datum:
Duur: 25 minuten
240 keer bekeken

Check in @ Work

alles over de elektronische aanwezigheidsregistratie
Check in @ Work

Checkt u al in op werven?

CheckinatWork, CIAW,, Checkin@Work de elektronische aanwezigheidsregistratie op werven. Het verwijst allemaal naar hetzelfde. En is verplicht op onze Belgische werven sinds 2016. Doet u het al?

Wees gerust, u hoeft niet op elke werf in te checken. Maar de elektronische aanwezigheidsregistratie is wel verplicht op heel wat werven. En voor heel wat personen.

Wanneer moet u ...

Datum:
Duur: 30 minuten
212 keer bekeken

De Werfmelding

Aangifte van werken
De Werfmelding

Al gehoord van de werfmelding?

Uiteraard. Bijna elk werk in onroerende staat moet gemeld worden bij de RSZ. Toch weten heel wat bouwondernemers dit niet. Waardoor zij hun verplichtingen niet nakomen. Maar welke werken moet je melden? Zijn er bepaalde drempels die gehanteerd worden? Wie is er verantwoordelijk voor de melding? En wat als er toch een boete in je bus valt?  

Hoe ...

Datum:
Duur: 1 uur