Filter webinarsSluit filter
Log in voor een compleet overzicht van alle webinars
157 keer bekeken

6% btw voor sloop en heropbouw

De nieuwe btw-regeling vanaf 2021
6% btw voor sloop en heropbouw

Vanaf 1 januari 2021 gaat het verlaagde btw-tarief van 6% btw op sloop en heropbouw in voege. Bouwunie ijvert al jaren voor de verlaging en is blij dat de regering gehoor geeft aan de oproep van de bouwsector. Volgende maand is het dus zo ver. Bent u al ...

Datum:
Duur: 30 minuten
53 keer bekeken

10 tips voor de perfecte bouwofferte

10 tips voor de perfecte bouwofferte

10 concrete tips voor de perfecte bouwofferte

In dit webinar geven we aandachttips bij het opstellen van offertes. Hoe maak je een offerte op met sluitende algemene voorwaarden en waar moet je op letten.

   

De offerte is de eerste stap naar een contract

Je offerte is je aanbod ...

Datum:
Duur: 30 minuten
36 keer bekeken

10 tips om te starten met werken voor de overheid

10 praktische tips

 Aandachtspunten bij overheidsopdrachten

Werken uitvoeren voor een overheid is niet zo vanzelfsprekend. Er komt heel wat administratie en regelgeving aan te pas. In dit webinar geven we tien zeer praktische tips voor bouwprofessionals die nieuw zijn in de wereld van erkenningen en overheidsopdrachten. Bouwunie helpt u hier graag mee op weg.

Kan ik zo maar ...

Datum:
Duur: 30 minuten
51 keer bekeken

Werk inhalen met overuren

Kan dit voordelig?
Werk inhalen met overuren

Onze werven draaien terug op volle toeren. De showrooms zijn opnieuw geopend. En we zijn aan de slag bij onze klanten thuis. Maar door corona heeft uw planning heel wat achterstand opgelopen. Zijn er manieren om deze achterstand in te halen?   

Overuren 

Kan ik mijn arbeiders overuren laten presteren om achterstand in te halen? Worden deze overuren gerecupereerd of moet ik ze uitbetalen? En brengt dit een toeslag met ...

Datum:
Duur: 25 minuten
127 keer bekeken

Steunmaatregelen voor bouwbedrijven en wat met het bouwverlof?

Het coronavirus treft alle sectoren en huishoudens. In de bouwsector proberen velen aan de slag te blijven. Maar dit is met de huidige maatregelen niet evident voor elk bedrijf of elke activiteit. Iedere tussenkomt is daarom meer dan welkom. 

In dit webinar focussen we ons op de steunmaatregelen waar u als getroffen ondernemer aanspraak op kan maken. Daarnaast lichten we de ...

Datum:
Duur: 25 minuten
221 keer bekeken

Corona in de bouwsector

Corona in de bouwsector

De impact van het coronavirus wordt groter met de dag. Het virus oefent heel wat invloed uit op ons persoonlijk leven en op onze bouwsector. In dit webinar komen we terug op de meest gestelde vragen over dit topic.

 

Heel wat vragen

Kan ik nog blijven werken met mijn arbeiders? Wanneer moet ik mijn activiteiten stil leggen. Kan ik beroep ...

Datum:
Duur: 25 minuten
40 keer bekeken

Werken tijdens rustdagen en slecht weer

Hoe zorg ik dat er gewerkt wordt wanneer het eigenlijk niet mag?
Werken tijdens rustdagen en slecht weer

De winter komt er stilaan aan. Een periode van vaak slecht weer. En met de kerstperiode ook verschillende rustdagen. Maar wat is nu het verschil tussen slecht weer en het vorstverlet? Wat moet ik doen als ik niet kan werken omwille van het slechte weer? En wat met mijn uitvoeringstermijn? Wat als ik tijdens de kerstperiode dringend op interventie moet? ...

Datum:
Duur: 20 minuten
13 keer bekeken

Werken met de KMO-portefeuille

Gebruik de portefeuille, en bespaar zo op je opleidings- en advieskosten
Werken met de KMO-portefeuille

Plant u de komende maanden een opleiding in? Wilt u een marktanalyse laten uitvoeren om te zien hoe u tegenover uw concurrentie staat? Een nieuw marketingplan laten uitwerken? Of wilt u een investeringsanalyse vooraleer u uw mooi verdiende centen investeert in uw bedrijf? Dan kan u via de KMO-portefeuille broodnodige financiƫle ondersteuning krijgen van de Vlaamse overheid.

Vooraleer u van deze subsidie ...

Datum:
Duur: 20 minuten
46 keer bekeken

Lastenverlaging op ploegenarbeid in de bouw.

Eindelijk is ze een feit.
Lastenverlaging op ploegenarbeid in de bouw.

De voorbije twee jaar knokte Bouwunie hard voor een lastenverlaging in de bouw. Op 6 mei jl. werd het laatste noodzakelijke onderdeel van de wet gepubliceerd in het Staatsblad. Eindelijk.

Vanaf nu komt u als werkgever in aanmerking voor een lastenverlaging. Wanneer komt u in aanmerking voor de lastenverlaging? Aan welke voorwaarden moet u voldoen? Hoeveel bedraagt het voordeel? Kan u nog ...

Datum:
Duur: 20 minuten
59 keer bekeken

Werken met buitenlanders

Volg de spelregels, en vermijd de addertjes onder het gras.
Werken met buitenlanders

Bent u van plan om buitenlandse aannemers in te schakelen op de werf? Of werkt u nu al samen met buitenlandse bedrijven? Deze manier van werken is meer en meer gebruikelijk in onze sector. We willen u wel waarschuwen voor de addertjes onder het gras.

Het is nodig om u zelf in te dekken. En ervoor te zorgen dat ...

Datum:
Duur: 20 minuten